lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1914]

Ślimaczki z ciasta francuskiego, szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dziś fajna przekąska powstała w parę minut, nie licząc oczywiście 25 minut pieczenia. Bardzo smaczna i zdrowa.

Ślimaczki z ciasta francuskiego, szpinaku Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Ślimaczki z ciasta francuskiego, szpinaku

Składniki :

  • ciasto francuskie 300 g
  • szpinak świeży tyle by zakryć ciasto
  • serek feta 250 g
  • szczypiorek pęczek
  • oliwki zielone 20 szt
  • mozzarella 300 g

Sposób przygotowania:

Ślimaczki z ciasta francuskiego, szpinaku

Wykonanie:

Ciasto rozwijamy, smarujemy serkiem feta całą powierzchnie ciasta francuskiego. Świeży szpinak myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy i kładziemy na serek feta, też na całej powierzchni. Szczypiorek myjemy i kroimy drobno posypujemy na całej powierzchni.

Mozzarelle kroimy w paseczki kładziemy w małych odstępach i posypujemy oliwkami pokrojonymi w paseczki. Zwijamy i kroimy w kawałki 1.1/5 cm kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy rozbełtanym jajem.

Pieczemy 25 minut w 200 stopniach.

Ślimaczki z ciasta francuskiego, szpinaku..
Ciasto rozwijamy, smarujemy serkiem feta całą powierzchnie ciasta francuskiego.
Ślimaczki z ciasta francuskiego, szpinaku..
Świerzy szpinak myjemy pod bieżącą wodą,osuszamy i kładziemy na serek feta,też na całej powierzchni.
Ślimaczki z ciasta francuskiego, szpinaku..
Szczypiorek myjemy i kroimy drobno posypujemy na całej powierzchni.
Ślimaczki z ciasta francuskiego, szpinaku..
Mozzarelle kroimy w paseczki kładziemy w małych odstępach.
Ślimaczki z ciasta francuskiego, szpinaku..
Posypujemy oliwkami pokrojonymi w paseczki.
Ślimaczki z ciasta francuskiego, szpinaku..
Zwijamy i kroimy w kawałki 1.1/5 cm
Ślimaczki z ciasta francuskiego, szpinaku..
Kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy rozbełtanym jajem. Pieczemy 25 minut w 200 stopniach.