Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Lodowy eton mess z truskawkami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Prosty i bardzo smaczny deser z lodów, bitej śmietany, bez i truskawek Wszystko nałożone do pucharków bez szczególnych przygotowań, a tzn, że można go przygotować nawet przy gościach.

Lodowy eton mess z truskawkami

Składniki:

Lodowy eton mess z truskawkami

 

  • 1 szklanka śmietanki kremówki 30%
  • 500 ml lodów waniliowych
  • 300 g truskawek
  • bezy około 12 sztuk

Sposób przygotowania:

Lodowy eton mess z truskawkami
Dobrze schłodzoną kremówkę ubić, a truskawki pokroić na ćwiartki. Na dno pucharków włożyć po łyżce bitej śmietany, a następnie pokrojone truskawki i pokruszone bezy. Nałożyć po 1 lub 2 gałki lodów, znów bita śmietana, truskawki i bezy. Na wierzchu położyłam całe bezy, bez rozkruszania, a śmietanę wycisnęłam z rękawa cukierniczego. Podawać natychmiast. Smacznego :)