Sposób przygotowania:
Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
Szpinak wrzucić na patelnię i smażyć aby odparował wodę. Gdy odparuje wodę dodać zmiażdżony czosnek oraz pokruszoną fetę. Wszystko wymieszać aby składniki się połączyły. Dodać śmietanę oraz ser i znowu dokładnie wymieszać aby składniki sie połączyły. Masę szpinakowa wystudzić.
Rozwinąć ciasto francuskie (duży płat 375 g - 50x26) i posmarować masą szpinakową. Następnie zwinąć w roladę i pokroić na plastry o szerokości ok 1-1,5 cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 C ok 15-20 minut aż ślimaczki ładnie się zarumienią.
Rozwinąć ciasto francuskie (duży płat 375 g - 50x26) i posmarować masą szpinakową. Następnie zwinąć w roladę i pokroić na plastry o szerokości ok 1-1,5 cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 C ok 15-20 minut aż ślimaczki ładnie się zarumienią.