Sposób przygotowania:
Ślimaczki z ciasta francuskiego
Ciasto francuskie rozłożyć, posmarować keczupem nałożyć plasterki sera żółtego, a na ser szynkę lub salami, a można i to i to jak ktoś lubi.
Ciasto zwinąć w rulon, pokroić w plastry czyli tak zwane ślimaczki o szerokości do 1,5 cm.
Poukładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec na złoty kolor około 15 -20 minut.
Podawać z sosem czosnkowym - wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Ciasto zwinąć w rulon, pokroić w plastry czyli tak zwane ślimaczki o szerokości do 1,5 cm.
Poukładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec na złoty kolor około 15 -20 minut.
Podawać z sosem czosnkowym - wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
gusia1000