eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Sos chrzanowy Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ciepły sos chrzanowy.Można podawać do jajek ugotowanych na twardo,kotletów mielonych czy sztuki gotowanego mięsa wołowego.

Sos chrzanowy Eli

Składniki:

Sos chrzanowy Eli

 

Sposób przygotowania:

Sos chrzanowy Eli
W rondlu rozgrzać margarynę,dodać mąkę i przesmażyć.Dolać wodę (ilość zależy od tego jaki gęsty chcemy mieć sos) mieszając,żeby nie porobiły się kluchy i zagotować.Do gotującego się sosu dodać chrzan,kucharek,cukier,doprawić do smaku solą,sokiem z cytryny i jeszcze chwilę pogotować.Smacznego!

Ja podałam sos chrzanowy z jajkami ugotowanymi na twardo i ziemniakami.Sos można podawać też do kotletów mielonych czy sztuki gotowanego mięsa wołowego.