mundek1011

mundek1011

Starszy Kucharz
[Przepisów: 35]

sos jałowcowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Taki sos wspaniale nadaje sie do dziczyzny

sos jałowcowy

Składniki:

sos jałowcowy

 

  • 2 łyżki galaretki porzeczkowej,
  • 2 łyżki konfitury malinowej,
  • czerwone, wytrawne wino,
  • 10 ziaren jałowca,
  • łyżka musztardy,
  • starta skórka z cytryny,
  • sól

Sposób przygotowania:

sos jałowcowy
Galaretke mieszamy z konfitura, musztarda oraz skórka z cytryny. Tluczemy ziarna jałowca i dodajemy do naszych składników. Dolewamy wino (tyle, aby sos miał odpowiednia konsystencję). Mieszamy, doprawiamy do smaku.