-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Surówka z kapusty pekińskiej,marchewki i jabłka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna, lekka surówka do obiadu. Latem kiedy dużo warzyw i owoców mam z własnego ogródka takie surówki mogę robić codziennie.

Surówka z kapusty pekińskiej,marchewki i jabłka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej,marchewki i jabłka

 

  • pół kapusty pekińskiej
  • 2 marchewki
  • 1 mała cebula
  • 2 jabłka
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej,marchewki i jabłka
Kapustę pekińską umyć i poszatkować. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę obrać ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.  

Jabłko obrać ze skórki, pozbawić gniazda nasiennego i zetrzeć na tej samej tarce jarzynowej co marchewkę. 

Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Przyprawić solą i pieprzem. odać majonez.

Wymieszać.
Surówka z kapusty pekińskiej,marchewki i jabłka
Kapustę pekińską umyć i poszatkować.Wrzucić do miski.
Surówka z kapusty pekińskiej,marchewki i jabłka
Wszystkie przygotowane składniki wymieszać.
Surówka z kapusty pekińskiej,marchewki i jabłka
Przyprawić solą i pieprzem .Dodać majonez.