Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybka i smaczna surówka z marchewką.

Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem

  • ½ kapusty pekińskiej
  • marchew
  • mała cebulka
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżeczki majonezu
  • ½ łyżeczki chrzanu
  • 3 łyżki mleka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem
Kapustę pekińską posiekać, marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w małą kostkę. Składniki przełożyć do miski, dodać kilka łyżek mleka, majonez i chrzan. Wymieszać dokładnie składniki, dodać posiekany szczypiorek, wymieszać. W razie potrzeby dodać więcej mleka, aby surówka nie była sucha.
Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem
Marchew zetrzeć, cebulę pokroić, a kapustę posiekać.

Zobacz film: Sałatka z owocami morza

Tagi:

kapusta