Sposób przygotowania:
Sałatka warzywna z majonezem
1) Ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler gotujemy do miękkości.
2) Ugotowane warzywa odstawiamy do przestudzenia.
3) Ziemniaki obieramy, kroimy w grubszą kostkę i wrzucamy do dużej miski.
2) Marchew obieramy, kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do ziemniaków.
3) Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kosteczkę, wrzucamy do miski z pokrojonymi już warzywami.
4) Jabłko, cebulę, por i ogórki kiszone kroimy w kosteczkę i wrzucamy do miski z resztą składników.
5) Groszek odsączamy z zalewy i wrzucamy do miski.
6) Pietruszkę i seler obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do reszty pokrojonych już składników w misce.
7) Następnie dodajemy majonez, musztardę, olej, wsypujemy pieprz ziołowy i sól, wszystko razem łączymy i gotowe.
2) Ugotowane warzywa odstawiamy do przestudzenia.
3) Ziemniaki obieramy, kroimy w grubszą kostkę i wrzucamy do dużej miski.
2) Marchew obieramy, kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do ziemniaków.
3) Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kosteczkę, wrzucamy do miski z pokrojonymi już warzywami.
4) Jabłko, cebulę, por i ogórki kiszone kroimy w kosteczkę i wrzucamy do miski z resztą składników.
5) Groszek odsączamy z zalewy i wrzucamy do miski.
6) Pietruszkę i seler obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do reszty pokrojonych już składników w misce.
7) Następnie dodajemy majonez, musztardę, olej, wsypujemy pieprz ziołowy i sól, wszystko razem łączymy i gotowe.