zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Szaszłyki z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

znakomite szaszłyki z piekarnika

Szaszłyki z piekarnika

Składniki:

Szaszłyki z piekarnika

  • 1 piers z kurczaka
  • 30dag chudej kielbasy
  • 2 cebule
  • 1 papryka
  • olej
  • sol
  • ostra papryka
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z piekarnika

Piers z kurczaka umyc,osuszyc,pokroic na srednie kawalki,wlozyc do miski,zalac 60ml oleju,posypac przyprawa do kurczaka,ostra papryka i sola,dokladnie wymieszac,odstawic na godzine do lodowki.W tym czasie pokroic papryke,cebule i kielbase na kawalki.Na dlugie patyczki do szaszlykow nakladac na zmiane kurczaka,papryke,cebule,kielbase.Blache wsadowa umiescic jak najnizej w piekarniku,troche wyzej postawic siatke z szaszlykami,piec w temp 180-200st przez 40min. po 20 minutach szaszlyki przekrecic na druga strone.Podawac z sosem czosnkowym lub ziolowym

Redakcja poleca: