Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Warzywa do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kabaczki smażone z cebulą to świetna przekąska lub smaczny dodatek do drugiego dania. Warto przygotować.

Warzywa do obiadu

Składniki:

Warzywa do obiadu

 

 

Sposób przygotowania:

Warzywa do obiadu
Kabaczki obrać, pokroić w plastry grubości 1 cm, oprószyć solą, gdy puszczą sok, osuszyć. Następnie oprószyć pieprzem, obtoczyć w mące i włożyć na patelnię z rozgrzanym olejem, zrumienić. Wyjąć na półmisek, odłożyć w ciepłe miejsce. Na tłuszczu w którym smażyły się kabaczki, zeszklić pokrojoną w krążki cebulę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyłożyć na usmażone kabaczki, podawać.