Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Duszone warzywa do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Duszone warzywa do obiadu

Duszone warzywa do obiadu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Duszone warzywa do obiadu

 

 

Sposób przygotowania:

Duszone warzywa do obiadu
wszystkie warzywa obieramy i myjemy, zarowno ziemniaki jak i marchewki kroimy w talarki, cebule w grube piórka i kapuste dość grubo szatkujemy. Naczynie żarodporne smarujemy masłem, na to ukladamy warstwe ziemniaków-marchewki-cebuli-przyprawy-kapusta-jarzynka-ziemniaki-marchewka itd.. w polowie ukladamy ok 2 lyzki masla i na sam wierch ukladamy warstwe kapusty i na to znowu troszke masła. Przykrywamy i pieczemy w temp 170* ok 1 godziny lub dłuzej wrazie potrzeby. w trakcie duszenia można przemieszac.
Duszone warzywa do obiadu
pierwsza warstwa warzyw
Duszone warzywa do obiadu
ziemniaki i surówka razem
Duszone warzywa do obiadu
2w1
Duszone warzywa do obiadu
warzywa dobrze doprawiamy