mistrz Patelni

mistrz Patelni

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Agudo Carne ostre meksykańskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Danie dla kilku chłopa bardzo syte po męczącym dniu pracy Kuchnia meksykańska bardzo kaloryczna i odżywcza .z tym Daniem wiele możliwośći

Agudo Carne ostre meksykańskie

Składniki:

Agudo Carne ostre meksykańskie

 

  • 1 kilogram papryki ( tzn, 3 czerwone 3 zielone 3 żółte .2 papryczki chili 2 peperoni )
  • 1 kilogram pomidorów
  • sól .
  • pieprz
  • 35 dag cebuli.
  • 0.5 kilograma mięsa wieprzowego karczek
  • 0.5 kilograma surowego boczku
  • olej roślinny lub tłuszcz 150 ml.

Sposób przygotowania:

Agudo Carne ostre meksykańskie
Mięso ,cebule i  paprykę pokroić w kostkę . Rozgrzać w dużym garnku olej i smażyć aż cebula się zeszkli a mięso zrumieni. Dodać sól do tego. Następnie obrane ze skórki ,sparzone  i pokrojone w kostkę pomidory  wrzucamy do tego samego gara. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ciągle mieszając po 10 minutach można dodać ostre papryczki najlepiej drobno pokrojone .Gotujemy jeszcze troszkę. Smacznego. Jak będzie nie ostre możemy dodać pieprzu.

Tagi:

mięso