agu88sia

agu88sia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Ajerkoniak krówkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepyszny domowy ajerkoniak idealny nie jest ani mdły ani słodki idealny. Najlepiej podawać ok. 2 dni po przygotowaniu.

Ajerkoniak krówkowy

Składniki:

Ajerkoniak krówkowy

 

  • 1 puszka masy krówkowej
  • 5 łyżek mleka skondensowanego
  • 1/2 litra wódki

 

 

Sposób przygotowania:

Ajerkoniak krówkowy
Wódkę schłodzić w lodówce. Zamkniętą puszkę z masą krówkową gotować ok godzinę / dwie. Odstawić do ostygnięcia. Gotować najlepiej wieczorem żeby przez noc ostygła. Masę przełożyć do miski dodać mleko skondensowane i schłodzoną wódkę. Wszystko wymieszać bardzo dokładnie żeby połączyły się wszystkie składniki. Gotowy ajerkoniak możemy przelać do ozdobnej butelki lub karafki i podawać przy wszystkich okazjach.