kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Ajerkoniak wg kasperki2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

ten alkohol ma dziwne właściwości - szybko znika

Ajerkoniak wg kasperki2 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ajerkoniak wg kasperki2

 

  • 5 żółtek
  • 2 czubate łyżki cukru pudru
  • 100 ml spirytusu
  • 210 ml mleka skondensowanego nie słodzonego

Sposób przygotowania:

Ajerkoniak wg kasperki2
Żółtka oddzielić od białek. Dać żółtka do miseczki, dodawać przesiany cukier puder i mieszać cały czas. Następnie dodać stopniowo mleko. Jak składniki będą już dobrze połączone, wlewać bardzo powoli spirytus. Przelać do butelki i ok 5 min wymieszać jak w shakerze. Smacznego
Ajerkoniak wg kasperki2
Etap 1 - do miski wbij jajka a następnie oddziel żółtka od białek
Ajerkoniak wg kasperki2
Etap 2 - oddziel 210 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
Ajerkoniak wg kasperki2
Etap 3 - na koniec stopniowo dolewaj do całości spirytus