dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Akademickie spaghetti

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Takie spaghetti nauczyłam się robić jak mieszkałam w akademiku :)

Akademickie spaghetti Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Akademickie spaghetti

 

  • 1 cebula
  • 4 parówki
  • 1/2 butelki keczupu
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1/3 szkl mleka
  • sól, pieprz, bazylia
  • olej
  • 500 g makaronu spaghetti

Sposób przygotowania:

Akademickie spaghetti
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Dokładnie odcedzamy. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Do cebuli dodajemy pokrojone w kostkę parówki i chwilę smażymy. Następnie dodajemy keczup i koncentrat pomidorowy. Dolewamy mleko i doprawiamy do smaku. Dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Sosem polewamy makaron. Smacznego.
Akademickie spaghetti
Obraną i posiekaną cebulę złocimy na rozgrznaym tłuszczu.
Akademickie spaghetti
Do cebuli dodajemy pokrojonę w kostkę parówki.
Akademickie spaghetti
Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.

Tagi:

makaron