kontakt1982

kontakt1982

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 262]

Aksamitne kokosowe serniczki z jagodami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zapraszam na kokosowe serniczki z jagodami, aksamitne a zarazem wyraziste w smaku, świetny deser do popołudniowej herbatki.

Aksamitne kokosowe serniczki z jagodami

Składniki:

Aksamitne kokosowe serniczki z jagodami

 

  • serniczki:

 

 

  • 200 ml śmietanki 30%
  • 400 ml gęstego mleka kokosowego (1 puszka)
  • 250 g naturalnego serka homogenizowanego
  • 3/4 szklanki cukru pudru

 

  • ponadto:

 

  • 500 g jagód
  • 8 wafelków kokosowych

 

 

  • dekoracja:

 

  • wiórki kokosowe
  • rafaello
  • jagody

Sposób przygotowania:

Aksamitne kokosowe serniczki z jagodami
Przygotuj sześć pucharków. Jagody umieść w miseczce, posyp łyżką cukru pudru, rozgnieć widelcem na papkę. Powstałą masę na dno pucharków. Śmietanką ubij na sztywno z cukrem pudrem, do ubitej śmietany dodawaj partiami mleko kokosowe i serek. Całość dokładnie wymieszaj i wstaw na kwadrans do lodówki. Wafelki kokosowe włóż do foliowej torebki i rozgnieć wałkiem na okruchy. Część masy kokosowej wyłóż na jagody, następnie zrób warstwę z wafelków, na końcu wyłóż resztę masy kokosowej. Wierzch deseru udekoruj jagodami, rafaello i wiórkami kokosowymi.