A'la flaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i aromatyczna zupa

A'la flaczki

Składniki:

A'la flaczki

 

  • 1,5 litra rosołu
  • 1 ugotowana marchewka
  • mięso z kurczaka(najlepiej z rosołu)
  • przyprawa do flaków
  • cała gałka muszkatołowa
  • majeranek
  • pieprz
  • sól
  • 2 łyżki oleju
  • 2-3 łyżki mąki

Sposób przygotowania:

A'la flaczki
Do rosołu dodajemy pokrojone mięso,marchewkę i wszystkie przyprawy.Gałkę ścieramy na tarce o najdrobniejszych oczkach.Na patelni rozgrzewamy olej,dodajemy mąkę i robimy zasmażkę.Łączymy ją z wywarem,mieszając aby się dobrze rozprowadziła.Nie gotujemy zbyt długo żeby mięso się całkiem nie rozleciało.Podajemy najlepiej z bułką bagietką.