klodczanka

klodczanka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Ala Kiełbasa Grzybowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

sama pychota niebo w gebie

Ala Kiełbasa Grzybowa

Składniki:

Ala Kiełbasa Grzybowa

 

  • swieże podgrzybki.2cebule,7 jaj 10dag boczku ,1łyżka oleju,1 łyżeczka majeranku ,sól pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Ala Kiełbasa Grzybowa
Boczek w drobną kostke pokroic,cebule posiekac lekko posolic,5jaj ugotowac na twardo.Grzyby zalac wodą gotowac 10 minut odcedzic gdy beda juz chłodne posiekac oraz ugotowane na twardo jajaNa patelni rozgrzac olej usmażyc boczek ,cebule,grzyby a na koncu jaja.Chwile trzymac na patelni a nastepnie posolic doprawic pieprzem i majerankiem.Gdy masa troche ostygnie wbic do niej pozostałe 2surowe jajka iwymieszac.Z całej masy uformowac kulę i staranie zawiną gazą ,w dużym garnku zagotowac wodę włożyc grzybową kule i gotowac 20 minut Gdy juz sie ugotuje połozyc ją na drewnianej desce przykryc drugą i mocno przycisnąc czyms cieżkim Po całkowitym wystygnieciu wyjąc kiełbase z gazy pokroic w plastry i podawac jako wedlinę SMACZNEGO