Sposób przygotowania:
A'la podpłomyki
Mąkę przesiać do miski. Dodać sól i sodę oczyszczoną. Jajko rozbić do małej miseczki, roztrzepać widelcem, w mące zrobić zagłębienie i wlać jajko. Wymieszać.Mleko połączyć z wodą i wymieszać. Wyrabiając ciasto stopniowo dolewać mieszaninę płynów. Ciasto powinno przypominać ciasto na pierogi. Ciasto uformować w wałek i nożem pokroić na 1 cm plastry. Każdy plaster lekko rozwałkować podsypując lekko mąką. Patelnię mocno rozgrzać i kłaść na niej podpłomyki. Piec na suchej patelni aż troszkę się zrumieni ( ja na wszelki wypadek piekłam dwukrotnie z każdej strony, ponieważ podpłomyki miały jeść moje córeczki i chciałam mieć pewność,że placki nie będzie surowe ). Serdecznie polecam i smacznego!