Sposób przygotowania:
Ala'kotlet z indyka na parze
Ziemniaki obrać i opłukać, następnie pokroić w kostkę. Filety z indyka pokroić na cienkie porcje, opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie każdy rozbić lekko tłuczkiem do mięsa. Posypać papryką słodką, pieprzem kolorowym, majerankiem, tymiankiem. Odłożyć na 1/2 godziny do lodówki.
Po tym czasie wyjąć i ułożyć w naczyniu do gotowania na parze razem z ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Gotować na parze do miękkości.
Podawać z ziemniakami do drugiego dania. Ja podałam z fasolką szparagową.
Po tym czasie wyjąć i ułożyć w naczyniu do gotowania na parze razem z ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Gotować na parze do miękkości.
Podawać z ziemniakami do drugiego dania. Ja podałam z fasolką szparagową.