Sposób przygotowania:
Siekane kotlety z indyka z cheddarem i warzywamiETAP 1:
Filet z indyka posiekać w bardzo drobną kostkę i przełożyć do miski.
Papryczkę drobno pokroić i przełożyć do miski z mięsem.
Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać i podsmażyć na łyżce oleju. Odstawić do przestygnięcia.
ETAP 2:
Pieczarki obrać, opłukać i również zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej.
ETAP 3:
Marchew obrać, umyć i zetrzeć na drobnych oczkach tarki.
ETAP 4:
Cheddar zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej. Ser, pieczarki i cebulę przełożyć do miski z mięsem.
ETAP 5:
Dodać przyprawy, rozgnieciony czosnek, mąkę, otręby owsiane i roztrzepane jajka.
Całość starannie wyrobić, uformować kotlety. Panierować je w mące i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
*nie dodawałam soli, bo cheddar jest wystarczająco słony
wisienka_23
anemon