Sposób przygotowania:
Kasza gryczana z kalafiorem i brokułem
Kaszę gryczaną wrzucamy na wrzącą wodę lekko osoloną i dotujemy do miękkości.
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie z dodatkiem szczypty cukru.
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie z dodatkiem szczypty cukru.
Kalafiora też dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli.
Gotujemy każde osobno i osączamy na sitku.
Kaszę gryczaną ugotowaną wykładamy na talerze i dodajemy osączony brokuł, kalafior.
Kaszę polewamy jogurtem naturalnym. Podajemy na ciepło zaraz po przygotowaniu.
Gotujemy każde osobno i osączamy na sitku.
Kaszę gryczaną ugotowaną wykładamy na talerze i dodajemy osączony brokuł, kalafior.
Kaszę polewamy jogurtem naturalnym. Podajemy na ciepło zaraz po przygotowaniu.