Sposób przygotowania:
Kasza jaglana z pomidorem i cukinią
Kaszę jaglaną wrzucić na wrzącą wodę lekko posolić i gotować do miękkości. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu.
Cukinię obrać ze skórki i pokroić w grubszą kostkę. Pomidora sparzyć wrzątkiem i obranego ze skórki pokroić drobniej lub w kostkę.
Cukinię i pomidory dołożyć do podsmażonej cebuli i dusić razem do miękkości. Przyprawić wegetą, solą i pieprzem kolorowym.
Na końcu dodać osączoną i ugotowaną kaszę jaglaną, wymieszać i podawać na ciepło.
Cukinię obrać ze skórki i pokroić w grubszą kostkę. Pomidora sparzyć wrzątkiem i obranego ze skórki pokroić drobniej lub w kostkę.
Cukinię i pomidory dołożyć do podsmażonej cebuli i dusić razem do miękkości. Przyprawić wegetą, solą i pieprzem kolorowym.
Na końcu dodać osączoną i ugotowaną kaszę jaglaną, wymieszać i podawać na ciepło.