gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Kotlety z indyka

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Smaczne i delikatne kotlety z indyka. Idealne do ugotowanych ziemniaków i dowolnej surówki. Szybkie i proste.

Kotlety z indyka

Składniki:

Kotlety z indyka

 

  • 1 kg mięsa mielonego indyczego,
  • 1 cebula,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • sól i pieprz do smaku,
  • po płaskiej łyżeczce słodkiej papryki i pieprzu ziołowego,
  • olej do smażenia,

Sposób przygotowania:

Kotlety z indyka
Mięso mielone doprawiamy solą, pieprze, pieprzem ziołowym i słodką papryką. Dodajemy bułkę tartą , jajka i cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę. Dokładnie mieszamy.

Zwilżonymi dłońmi formujemy kotlety. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Podajemy z dowolnie przygotowanymi ziemniakami i surówką.

Smacznego.