szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Ananas nadziewany krewetkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

ananas nadziewany koktajlem anansowo-krewetkowym

Ananas nadziewany krewetkami

Składniki:

Ananas nadziewany krewetkami

 

  • 1 ananas
  • 500 gram gotowanych krewetek koktajlowych
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki koniaku
  • 1 łyżeczka cukru
  • sok z 1 cytryny
  • sól
  • słodka mielona papryka
  • kumin

Sposób przygotowania:

Ananas nadziewany krewetkami
Ananasa przekroić wzdłuż na dwie połówki. Za pomocą łyżki wydrążyć miąższ, pokroić go w kostkę. Krewetki opłukac pod bieżącą wodą, zalać sokiem cytrynowym wymieszanym z odrobina wody, odstawić na kwadrans, po tym czasie odcedzić i osączyć. Oliwę, majonez, cukier, koniak, sól,pieprz, szczyptę kuminu i paprykę wymieszać dokładnie. Krewetki wymieszać z ananasem, napełnić połówki ananasa, polać utworzonym sosem. Przed podaniem schłodzić.

Tagi:

krewetki