Sposób przygotowania:
Ananasowa rozkosz
Galaretki agrestowe rozpuścić w 3 szkl wody. 1/2 szkl. galaretki odlać w oddzielne naczynie by zastygła (wykorzystamy ją do dekoracji). Na dno tortownicy o średnicy 23 cm. ułożyć biszkopty moczone w zimnej galaretce agrestowej. Jak galaretka zacznie tężeć wylać na biszkopty i wstawić do lodówki by stężało. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szkl wody dosypując 1 łyżeczkę żelatyny. Wystudzić i zmiksować z zimnym jogurtem greckim. Wylać na warstwę zieloną . Dwa plastry ananasa pokroić w kostkę i wyłożyć na wierzch warstwy jogurtowej. Wstawić do lodówki. Śnieżkę jedną ubić na mleku. Drugą śnieżkę ubić na syropie z ananasów. Żelatynę (pozostałą z zaczętej wcześniej torebki) rozpuścić w jak najmniejszej ilości wody. Obie ubite śnieżki połączyć i dodać przestudzoną żelatynę. Całość wymieszać i wylać na zastygniętą warstwę jogurtową. Wstawić do lodówki. Na wierzch poukładać pozostałe plastry ananasa kładąc do środka i po bokach zieloną galaretkę. Galaretkę ananasową rozrobić wg przepisu na opakowaniu przestudzić i wylać na wierzch . Wstawić do lodówki i podawać najlepiej następnego dnia.