Sposób przygotowania:
Andruty czekoladowo - kokosowe
Czekoladę połamać na kawałki włożyć do garnka i rozpuścić razem z cukrem pudrem, śmietanką oraz masłem. Podgrzewać na małym ogniu do połączenia składników cały czas mieszając. Do rozpuszczonej czekolady dodać wiórki kokosowe i dalej mieszać aż masa zgęstnieje. Zdjąć z ognia i lekko wystudzić.
Na paterze położy wafel posmarować kremem i układać jeden na drugim do wyczerpania wszystkich wafli (ostatniego wafla nie smarujemy).
Przed ostatni wafel posmarować powidłami śliwkowymi to da nam fajny posmak. Nałożyć ostatni wafel, całość docisnąć deską i odstawić w chłodne miejsce na około 3 godziny.
Po tym czasie pokroić w kwadraty lub trójkąty.
Smacznego.
Czas przygotowania około 1 godziny + czas zastygania
Na paterze położy wafel posmarować kremem i układać jeden na drugim do wyczerpania wszystkich wafli (ostatniego wafla nie smarujemy).
Przed ostatni wafel posmarować powidłami śliwkowymi to da nam fajny posmak. Nałożyć ostatni wafel, całość docisnąć deską i odstawić w chłodne miejsce na około 3 godziny.
Po tym czasie pokroić w kwadraty lub trójkąty.
Smacznego.
Czas przygotowania około 1 godziny + czas zastygania
BozenaMatuszczyk
Zgadza się a jakie pyszne.;)