misia5

misia5

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 701]

Książka Kucharska: Domowe ciasteczka

Andrut z masą cappuccino

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny, szybki w przygotowaniu andrut z masą cappuccino. Doskonały pomysł na małe co nieco oraz jako dodatek do popołudniowej kawy lub herbaty.

Andrut z masą cappuccino Więcej zdjęć (9)

Składniki:

Andrut z masą cappuccino

 

  • Masa cappuccino:
  • 250 g masła lub margaryny
  • 1 szkl. cukru trzcinowego
  • 4 czubate łyżki kawy cappuccino
  • 1 łyżka gorzkiego kakao
  • 125 ml mleka 3,2%
  • 1,5 szkl. mleka w proszku
  • Dodatkowo:
  • wafle

Sposób przygotowania:

Andrut z masą cappuccino
Mleko wlewamy do garnka. Dodajemy masło lub margarynę, cukier, proszek cappuccino oraz kakao. Garnek stawiamy na niewielkim ogniu i czas mieszając doprowadzamy do połączenia się składników. Masę cappuccino odstawiamy do ostudzenia.

Następnie do zimnej masy wsypujemy mleko w proszku i dokładnie miksujemy. Powstała masą smarujemy wafle.

Przełożone wafle owijamy w folię, wkładamy do lodówki i obciążamy z góry, żeby andruty docisnąć do siebie.

Dobrze schłodzone kroimy na dowolnej wielkości kawałki.
Andrut z masą cappuccino
Do mleka dodajemy masło lub margarynę, cukier, proszek cappuccino oraz kakao
Andrut z masą cappuccino
Stawiamy na małym ogniu i cały czas mieszając doprowadzamy do połączenia się składników.
Andrut z masą cappuccino
Do zimnej masy dodajemy mleko w proszku.
Andrut z masą cappuccino
Masę oraz mleko w proszku miksujemy do połączenia składników
Andrut z masą cappuccino
Na wafle nakładamy porcję masy
Andrut z masą cappuccino
Masę rozprowadzamy na waflach
Andrut z masą cappuccino
Schłodzone wafle kroimy
Andrut z masą cappuccino
Pyszne wafelki z masą cappuccino.