Sposób przygotowania:
Andrut z masą cappuccino
Mleko wlewamy do garnka. Dodajemy masło lub margarynę, cukier, proszek cappuccino oraz kakao. Garnek stawiamy na niewielkim ogniu i czas mieszając doprowadzamy do połączenia się składników. Masę cappuccino odstawiamy do ostudzenia.
Następnie do zimnej masy wsypujemy mleko w proszku i dokładnie miksujemy. Powstała masą smarujemy wafle.
Przełożone wafle owijamy w folię, wkładamy do lodówki i obciążamy z góry, żeby andruty docisnąć do siebie.
Dobrze schłodzone kroimy na dowolnej wielkości kawałki.
Następnie do zimnej masy wsypujemy mleko w proszku i dokładnie miksujemy. Powstała masą smarujemy wafle.
Przełożone wafle owijamy w folię, wkładamy do lodówki i obciążamy z góry, żeby andruty docisnąć do siebie.
Dobrze schłodzone kroimy na dowolnej wielkości kawałki.
BozenaMatuszczyk
misia5
skuter5
misia5
Dziękuję :) Mi też ten smakołyk kojarzy się z dzieciństwem :) Najlepszy robiła Babcia :)