Sposób przygotowania:
Taratuszki na kefirzeETAP 1:
Masło roztopić i przestudzić. Do miski wlać kefir. Wbić jajka i wlać masło. Wsypać mąkę sodę, sól i cukry. Wszystko wymieszać i zagnieść jednolite elastyczne ciasto. Ciasto nakryć ściereczką i odstawić na 20 minut by odpoczęło.
Następnie rozwałkować na placek o grubości ok. 0,5cm. pokroić na prostokąty o wymiarach ok. 4x12cm. W środku zrobić nacięcia i przewijać przez nie jeden brzeg faworka.
Faworki smażyć na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor. Osuszyć na ręcznikach papierowych i posypać cukrem pudrem.
![Taratuszki na kefirze Taratuszki na kefirze](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/taratuszki-na-kefirze-579953.jpg)
![Taratuszki na kefirze Taratuszki na kefirze](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/taratuszki-na-kefirze-579954.jpg)
![Taratuszki na kefirze Taratuszki na kefirze](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/taratuszki-na-kefirze-579955.jpg)
![Taratuszki na kefirze Taratuszki na kefirze](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/taratuszki-na-kefirze-579956.jpg)
skuter5