BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Andruty z pomarańczową galaretką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczny deser na popołudniowe spotkanie z przyjaciółkami .

Andruty z pomarańczową galaretką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Andruty z pomarańczową galaretką

 

  • Opakowanie wafli-andrutów
  • 2 opakowania galaretki pomarańczowej
  • 1 margaryna
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki śmietany

Sposób przygotowania:

Andruty z pomarańczową galaretką
W rondelku rozpuszczamy margarynę . Dodajemy 3/4 szklanki śmietany . Śmietana może być kwaśna , jak również słodka . Do rozpuszczonych składników dodajemy cukier i energicznie mieszamy , aż do całkowitego rozpuszczenia się cukru . Do zagotowanej masy wsypujemy 2 opakowania galaretki pomarańczowej . Możemy użyć innego smaku galaretki , wtedy będziemy miały andruty o np. wiśniowym smaku . Mieszamy do tej pory , aż galaretka całkowicie się rozpuści . Gotową masę lekko studzimy . Jeden wafel smarujemy masą , przykrywamy drugim waflem i robimy to dotąd , aż wysmarujemy wszystkie andruty . Masy wystarcza akurat na całe opakowanie wafli . Kroimy w trójkąty lub kwadraty , jak kto woli .
Andruty z pomarańczową galaretką
W rondelku lub garnku rozpuszczamy wszystkie składniki.
Andruty z pomarańczową galaretką
Do rozpuszczonej margaryny , wsypujemy galaretki .
Andruty z pomarańczową galaretką
Gotową masą smarujemy po kolei każdy z andrutów.