Sposób przygotowania:
Apetyczna sałatka ryżowa wg smakowita
1. Gotujemy ryż na sypko według przepisu na opakowaniu ( w dużej ilości osolonej wody aż woreczek napęcznieje -ok. 20 minut). 2.Osączony z wody ryż ( po rozcięciu woreczka) przekładamy do miski. 3. Duży por ( biała część) myjemy i kroimy w piórka.. 4.Jajka ugotowane na twardo kroimy w kostkę . 5. Kukurydzę odsączamy i mieszamy z majonezem .6. Szynkę kroimy drobno . 7.Mieszamy wszystkie składniki - doprawiamy sałatkę solą i pieprzem. 8.Sałatkę układamy w misce - wygładzamy powierzchnię- na wierzchu kładziemy przekrojone na pół oliwki zielone , a na sam środek do dekoracji plasterek rzodkiewki, a na nią czubek od oliwki.
elzbieta8960
bernika
Smakowita88
Ubezpieczony to on jest aż nad to. Pominę to pytanie
edytaha
Smakowita88
Bo jest dużo składników i nie wszystkie są wymieszane
edytaha
To czemu w opisie napisałaś inaczej? Przecież 4 oliwki i plasterek rzodkiewki przecież nie stanowią warstwy...
Smakowita88
jest jeszcze ryż, jajka,szynka
edytaha
Przeczytaj punkt 7 opisu przygotowania potrawy. Brzmi tak: " 7.Mieszamy wszystkie składniki - doprawiamy sałatkę solą i pieprzem."
Albo edytuj opis, albo podpis pod zdjęciem, bo jedno drugiemu zaprzecza.
zewa
Smakowita88
Tak, ale zobacz Zewa ile tego wszystkiego jest
gosia56
Tez mi się wydaje ze tego majonezu jest bardzo duzo,akurat dzisiaj zrobiłam sałatkę ryzową 3 woreczki ryzu i dodatki dałam tylko 2 łyzki majonezu i to jest wystarczająca ilosć.
Smakowita88
Jak kto woli, nam smakuje " mokra " sałatka a ryż i inne dupsy to tylko dodatki
gosia56
evita0007