fabkajafab

fabkajafab

Starszy Kucharz
[Przepisów: 27]

Arbuz, Feta i Mieta

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Odswiezajaca salatka na gorace dni w ogrodzie lub piknik w parku.

Arbuz, Feta i Mieta

Składniki:

Arbuz, Feta i Mieta

 

  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 lyzeka soku z limonki
  • 600 gram arbuza (tylko czerwona czesc)
  • 100 gram sera feta pokruszony
  • 75 gram zielonych oliwek (mozna ominac)
  • posiekana mieta
  • 2 lyzki oliwy z oliwek

 

 

Sposób przygotowania:

Arbuz, Feta i Mieta
Umiesc posiekana cebulke w malej misce w soku z lemonki (sok z cytryny zlagodzi smak cebuli), zostaw na 10 minut. W duzej misce umiesc arbuza (pokrojonego wkostki 1x1cm), ser feta, oliwki i cebule z calym sokiem w ktorym sie moczyla, na koniec dodaj miete. Na salatke wylej oliwe. Jak masz czas i ochote mozesz przygotowac skorupe arbuza jako miske i w niej podac salatke.

Tagi:

mięta sery ser