Sposób przygotowania:
Arbuziki z galaretekETAP 1:
Formę keksowkę wyłożyć szczelnie folia spożywczą.
Pierwszą galaretkę agrestową rozpuścić w 250ml wrzątku i ostudzić. Połowę wylać do formy i odstawić do lodówki do stężenia. Drugą połowę wymieszać z 125ml zimnej śmietany bez jej ubijania i wylać na stężałą galaretkę w formie. Znów wstawić do stężenia.
Galaretki truskawkowe rozpuścić w 600ml wrzątku i ostudzić. Wylać na stężałą warstwę śmietankową. Włożyć do lodówki.
Drugą galaretkę agrestową rozpuścić w 250ml wrzątku i ostudzić. Połowę wymieszać z pozostałą śmietaną i wylać na galaretkę truskawkową.
Gdy stężeje wylać resztę zielonej galaretki. Chłodzić przez noc w lodówce.
Następnie wyjąć z formy i pokroić w grube plastry. Każdy plaster pokroić na trójkąty.
W każdy trójkącik wbić wykałaczkę i ułożyć na talerzu.
zbysiowa
WanilioweImprowizacj
zbysiowa napisał(a):