Sposób przygotowania:
Jogurtowo-czekoladowy deser z galaretkąI etap:
Ciasteczka przekładamy do blendera i dokładnie miksujemy. Masło rozpuszczamy i dodajemy do ciasteczek. Masą wykładamy dno szklanek i schładzamy.
II etap:
Czekoladę siekamy. W rondlu zagotowujemy wodę. Na wodzie umieszczamy miskę z czekoladą. Cały czas mieszając rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Studzimy.
III etap:
Jogurt miksujemy z cukrem waniliowym i czekoladą. Następnie dodajemy rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę i dokładnie mieszamy.
Masę wylewamy na ciasteczka. Schładzamy. Na koniec na wierzch wylewamy rozpuszczoną w gorącej wodzie (1/2 l wody), wystudzoną i tężejącą galaretkę.
Deser schładzamy.
Smacznego!
Magdalena88