kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1028]

Deser z galaretki, serka i puree dyniowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszny i bardzo prosty deserek z serka homogenizowanego z puree dyniowym i owocową galaretką. Polecam.

Deser z galaretki, serka i puree dyniowego Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Deser z galaretki, serka i puree dyniowego

 

  • 200 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 1/2 opakowania czerwonej galaretki
  • 1 szkl gorącej wody
  • 1 łyżka gęstego puree dyniowego
  • garść orzechów włoskich
  • 2 łyżki bitej śmietany

Sposób przygotowania:

Deser z galaretki, serka i puree dyniowego
W gorącej wodzie rozpuszczamy galaretkę i odstawiamy do lodówki. Gdy galaretka jest już lekko stężona, przelewamy ją do pucharków i ponownie wstawiamy do lodówki.

Serek homogenizowany i puree dyniowe przekładamy do miseczki i mieszamy.

Wykładamy na stężoną galaretkę i odstawiamy do stężenia.

W międzyczasie orzechy kroimy na drobno. Gotowy deser dekorujemy bitą śmietaną i orzechami.
Deser z galaretki, serka homog.i puree dyniowego
Do pucharków przelewamy półpłynną galaretkę.
Deser z galaretki, serka homog.i puree dyniowego
Serek homogenizowany mieszamy z puree dyniowym.
Deser z galaretki, serka homog.i puree dyniowego
Na przygotowany deserek kładziemy porcje bitej śmietany.

Tagi:

deser