Sposób przygotowania:
Crumble z rabarbarem, truskawkami i jabłkiemETAP 1:
Rabarbar myjemy, obieramy, kroimy w plasterki. Przekładamy do garnka, posypujemy cukrem, zalewamy niedużą ilością wody i podgrzewamy, aż rabarbar zmięknie.
ETAP 2:
Truskawki myjemy, odrywamy szypułki, owoce kroimy na kawałki.
Jabłko obieramy i kroimy w grubszą kostkę.
Rabarbar łączymy z truskawkami i jabłkiem, mieszamy, przekładamy do kokilek.
ETAP 3:
Przygotowujemy kruszonkę. Mąkę przesiewamy do miseczki. Dodajemy cukier i posiekane masło. Zagniatamy tak, aby uzyskać konsystencję grudek.
ETAP 4:
Tak otrzymaną kruszonką posypujemy owoce. Deserki pieczemy w 180 st. C przez 30-35 minut. Podajemy na ciepło lub po przestudzeniu.