Sposób przygotowania:
Argentyńskie puchero wg Moniki
Mięso umyć, dobrze osuszyć. Oczyścić z błon i nadmiaru tłuszczu. Pokroić w średniej wielkości kostkę. W dużym rondlu rozgrzać oliwę i wrzucić mięso. Podsmażyć aż się zetnie. Następnie zmniejszyć płomień, przykryć, podlać 1/2 szklanki wody i dusić około 15 minut. Po tym czasie dodać zupę fasolową, dodać szklankę wina, przykryć i dusić do miękkości. Gdyby płyn wyparował,a mięso nadal byłoby twardawe wlać szklankę wody i dusić dalej. W między czasie papryki, chili oraz pomidorki pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do garnka i dusić kolejne 10 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz świeżo mielonymi płatkami chili. Dodać koncentrat i zagotować. Zdjąć z ognia. Podawać z pieczywem lub ryżem. Smacznego!