Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Awanturka - pasta z twarogu i sardynek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 100
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Pyszna pasta twarogowa z dodatkiem ryby. Jest bardzo łatwa w przygotowaniu i rewelacyjnie komponuje się z krakersami lub świeżym pieczywem.

Awanturka - pasta z twarogu i sardynek

Składniki:

Awanturka - pasta z twarogu i sardynek

 

  • 100 g twarogu
  • 50 g sardynek w oleju
  • 1-2 łyżki kwaśnej śmietany (ew.majonezu)
  • 1 łyżka domowego ketchupu
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz

Dodatkowo:

  • odrobina papryki słodkiej i ostrej

Sposób przygotowania:

Awanturka - pasta z twarogu i sardynek

Przygotowanie:

Awanturka - pasta z twarogu i sardynek
Zazwyczaj używam twarogu tłustego w kawałku.

Sardynki należy odsączyć z zalewy i następnie obrać.

Natomiast ser można delikatnie pokruszyć.

Całość:

Awanturka - pasta z twarogu i sardynek
Pasta najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce.

Sardynki, twaróg, śmietanę oraz ketchup - należy umieścić w niewielkiej miseczce i podusić za pomocą widelca.

Następnie dodać posiekany szczypiorek.
Całość wymieszać i doprawić do smaku.

(Można też dodać więcej ketchupu niż podane jest w przepisie.)


Tagi:

ryby pasta