Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Pasta z makreli z twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Ryba, nabiał i wiosenny drobny szczypiorek, smaczna pasta do pieczywa na śniadanie. Zdrowe danie. Polecam.

Pasta z makreli z twarogiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta z makreli z twarogiem

 

  • 1 wędzona makrela
  • 25 dag twarogu
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 1 łyżka majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli z twarogiem
Wędzoną makrelę dokładnie oczyścić, odrzucić skórę, ości i grzbiet. Przełożyć do salaterki.

Dodać twaróg i rozdrobnić składniki widelcem. Szczypiorek opłukać i drobno pokroić.

Do ryby z serem dodać szczypiorek, jogurt, majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Wymieszać wszystkie składniki razem.
Pasta z makreli z twarogiem
Makrela dokładnie oczyszczona z ości i skóry
Pasta z makreli z twarogiem
Makrela i ser po rozdrobnieniu widelcem.
Pasta z makreli z twarogiem
Dodany do ryby szczypiorek, jogurt i majonez