Sposób przygotowania:
Domowy smalec do chleba
Słoninę i boczek pokroić w bardzo drobną kostkę, przełożyć do garnka i smażyć ciągle mieszając, żeby mięso się nie przypaliło.
Smażyć do momentu gdy mięso się wytopi i skwarki nabiorą złotego koloru.
Cebulę pokroić w kostkę i dodać do smalcu, podsmażyć na złoty kolor, doprawić solą do smaku.
Gotowy smalec przelać do naczynia lub słoika, ja użyłam naczynia glinianego. Gdy ostygnie wstawić do lodówki.
Smażyć do momentu gdy mięso się wytopi i skwarki nabiorą złotego koloru.
Cebulę pokroić w kostkę i dodać do smalcu, podsmażyć na złoty kolor, doprawić solą do smaku.
Gotowy smalec przelać do naczynia lub słoika, ja użyłam naczynia glinianego. Gdy ostygnie wstawić do lodówki.