bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Pasta z wędzoną makrelą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Pastę z wędzonej makreli najczęściej przyrządzam z jajkami i majonezem, stanowi doskonały dodatek do pieczywa.

Pasta z wędzoną makrelą

Składniki:

Pasta z wędzoną makrelą

 

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 makrela wędzona
  • Pół pęczka szczypiorku
  • 2-3 łyżki majonezu sałatkowego
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzoną makrelą
Wędzoną makrelę oczyszczamy z ości, lekko rozdrabniamy, ugotowane jajka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek płuczemy, drobno siekamy, wszystko przekładamy do miski, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Wszystko dokładnie mieszamy, pastę podajemy z pieczywem.

Tagi:

dodatki pasty