KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Azjatycki kurczak w ostrygowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tajskie kurczaki w ostrygowym sosie.

Azjatycki kurczak w ostrygowym sosie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Azjatycki kurczak w ostrygowym sosie

 

  • 2 sztuki podudzia kurczaka,
  • 2 szalotki,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 cm świeżego imbiru,
  • sol, pierz do smaku,
  • sos ostrygowy,
  • mała łyżeczka cukru,
  • mała ostra papryczka,

Sposób przygotowania:

Azjatycki kurczak w ostrygowym sosie
Podudzia kurczaka gotujemy 10-15 minut, podgotowane kroimy ostrym nożem na małe kawałki.. Na rozgrzaną patelnię, skropioną oliwę, wrzucamy, cebulę, czosnek, imbir, smażymy kilka minut, dodajemy kawałki kurczaka, doprawiamy wszystkimi sosami i przyprawami, smażymy 7-8 minut. Gotowe danie podajemy na talerzu udekorowanym zieleniną . SMACZNEGO..........
Azjatycki kurczak w ostrygowym sosie
Kawałki kurczaka gotujemy kilka minut .
Azjatycki kurczak w ostrygowym sosie
Ugotowanego kroimy w drobne kawałki, wrzucamy na patelnię.
Azjatycki kurczak w ostrygowym sosie
Wszystko smażymy z dodatkami, sosem, i przyprawami.
Azjatycki kurczak w ostrygowym sosie
Talerz dekorujemy zieleniną, ja używam rukolę.