Sposób przygotowania:
Babeczka na oleju z makiem i serkiemWykonanie ciasta z serkiem z morelą i wanilią :
Wbijamy jaja do miski. Dodajemy ksylitol i miksujemy na puch. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy serek z Morelą i Wanilią nadal miksując na najmniejszych obrotach. Na końcu dodajemy olej i miksujemy do połączenia składników. Przekładamy 1/3 ciasta do formy okrągłej , resztę ciasta dzieli na połowę ( wlewamy do dwóch miseczek) Do jednej miseczki dodajemy błonnik kakaowy, a do drugiej łyżkę maku. Kładziemy łyżką raz ciemne ciasto raz z makiem ciasto aż do końca. Pieczemy 55 minut w 170 stopniach.
Przygotowanie polewy:
Do garnka wkładamy dwie tabliczki czekolady ( 200 g). Dodajemy 3 łyżki napoju sojowego i mieszamy do rozpuszczenia ( na małym palniku ). Migdały prażymy chwilkę na patelni .
Dekoracja ciasta:
Ostudzone ciasto polewamy czekolada ( ja nakładałam pędzelkiem sylikonowym ). Obsypujemy całe ciasto migdałami prażonymi.