Sposób przygotowania:
Babeczki biszkoptowe z jabłkami
Jajka wybijamy do miski i dodajemy oba cukry, ubijamy na puszystą masę. Dodajemy masło orzechowe i przez krótki czas miksujemy.
Jabłko obieramy i usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w kosteczkę, dodajemy do ciasta. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Ciasto przekładamy do silikonowych foremek i przekładamy na blaszkę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 35 - 40 minut.
Babeczki wyjmujemy i studzimy. Cukier puder ucieramy z sokiem cytrynowym i dekorujemy babeczki lukrem.
Jabłko obieramy i usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w kosteczkę, dodajemy do ciasta. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Ciasto przekładamy do silikonowych foremek i przekładamy na blaszkę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 35 - 40 minut.
Babeczki wyjmujemy i studzimy. Cukier puder ucieramy z sokiem cytrynowym i dekorujemy babeczki lukrem.
biedroneczki
kuchenny świat
lukrowanepierniczki