Sposób przygotowania:
Szybkie babeczki z jabłkami
Masło rozpuszczam w garnuszku i odstawiam do przestudzenia. W tym czasie mieszam za pomocą ręcznej trzepaczki cukier i jajka. Następnie wlewam przestudzone masło, znów mieszam. Kolejno dodaję mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszam do połączenia składników.
Jabłko obieram, kroję w kostkę i dodaję do reszty składników, krótko mieszam.
Masę napełniam papierowe lub silikonowe foremki (do około 3/4 ich wysokości). Babeczki piekę w piekarniku nagrzanym do 190 stopni na środkowym poziomie, grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Czas pieczenia - około 20 minut (stosuję zasadę tzw. suchego patyczka). Po przestudzeniu babeczki można oprószyć cukrem pudrem lub polukrować.
Jabłko obieram, kroję w kostkę i dodaję do reszty składników, krótko mieszam.
Masę napełniam papierowe lub silikonowe foremki (do około 3/4 ich wysokości). Babeczki piekę w piekarniku nagrzanym do 190 stopni na środkowym poziomie, grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Czas pieczenia - około 20 minut (stosuję zasadę tzw. suchego patyczka). Po przestudzeniu babeczki można oprószyć cukrem pudrem lub polukrować.
SylaUla