Sposób przygotowania:
Muffinki z jabłkiem i bananem
Obieramy ze skórki jabłka i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Obieramy banana i zgnieciemy go widelcem.
Do pierwszej miski wlewamy śmietanę, olej i wbijamy jajka mieszamy krótko do połączenia się składników
Ja mieszam zawsze mieszadłem od miksera.
Do następnej miski wsypujemy mąkę pełnoziarnistą cukier, proszek i sodę.
Do wymieszanych płynnych składników wsypujemy suche składniki dodajemy orzechy starte jabłka i banana. Mieszamy bardzo krótko ręcznie
Blaszkę metalową na muffinki 12 szt wykładamy papierowymi papilotkami i dajemy ciasto. Na górę każdej muffinki sypiemy płatki migdałowe.
Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 25-30 minut. Babeczki po upieczeniu studzimy najlepiej na desce drewnianej.
Polewę czekoladową rozpuszczamy i polewamy zimne muffinki.
POLECAM!!!
Do pierwszej miski wlewamy śmietanę, olej i wbijamy jajka mieszamy krótko do połączenia się składników
Ja mieszam zawsze mieszadłem od miksera.
Do następnej miski wsypujemy mąkę pełnoziarnistą cukier, proszek i sodę.
Do wymieszanych płynnych składników wsypujemy suche składniki dodajemy orzechy starte jabłka i banana. Mieszamy bardzo krótko ręcznie
Blaszkę metalową na muffinki 12 szt wykładamy papierowymi papilotkami i dajemy ciasto. Na górę każdej muffinki sypiemy płatki migdałowe.
Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 25-30 minut. Babeczki po upieczeniu studzimy najlepiej na desce drewnianej.
Polewę czekoladową rozpuszczamy i polewamy zimne muffinki.
POLECAM!!!
Bo
gusia1000