Sposób przygotowania:
Babeczki cytrynowe z czereśniąETAP 1:
Jogurt i jajka powinny być w temperaturze pokojowej.
Do miseczki przelać jogurt, dodać olej i roztrzepane jajka. Wymieszać.
ETAP 2:
Cytrynę wyszorować. Następnie obieraczką do ziemniaków zdjąc z owocu kawałek skórki o długości około 10-12 cm i drobniutko posiekać. Następnie dodać do mokrych składników i wymieszać.
ETAP 3:
W drugiej misce wymieszać mąkę, cukier i proszek do pieczenia.
Czereśnie umyć, osuszyć i pozbawić pestek i ogonków.
Do suchych składników dodać mokre oraz czereśnie. Wymieszać.
ETAP 4:
Foremki do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem na 2/3 wysokości. Wstawić do nagrzanego piekarnik ado 180 st i piec około 20 minut, do tzw. suchego patyczka.
Wyjąć, ostudzić na kratce, oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego!
ciasteczka
lukrowanepierniczki