edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Placki bananowo - jogurtowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Placuszki bananowe z dodatkiem jogurtu naturalnego i miodu. Możemy je podawać z cukrem pudrem, ulubionymi owocami, syropem klonowym lub konfiturami.

Placki bananowo - jogurtowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placki bananowo - jogurtowe

 

Sposób przygotowania:

Placki bananowo - jogurtowe
1. Banany rozgniatamy widelcem lub blendujemy i dodajemy sok z cytryny.

2. Dodajemy jajka i jogurt naturalny.

3. Mąkę przesiewamy przez sitko i dodajemy proszek do pieczenia i dodajemy do reszty składników i mieszamy.

4. Dodajemy miód I szczyptę soli. Mieszamy dokładnie. Odstawiamy ciasto na chwile.

5. Placuszki smażymy na małym ogniu.
Placki bananowo - jogurtowe
Banany kroimy i rozgniatamy widelcem i dodajemy sok z cytryny
Placki bananowo - jogurtowe
Dodajemy jajka do reszty składników na placki
Placki bananowo - jogurtowe
Dodajemy jogurt naturalny do reszty składników
Placki bananowo - jogurtowe
Przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia