aaaishaaa

aaaishaaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Babeczki cytrynowo - kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Babeczki cytrynowo – kokosowe, super szybkie i proste z zaledwie kilku składników, w dodatku bez glutenu.

Babeczki cytrynowo - kokosowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Babeczki cytrynowo - kokosowe

Składniki suche

  • 2 szklanki mąki (po 1 kokosowej i owsianej)
  • pół szklanki ksylitol (ew cukru)
  • 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia

Składniki mokre

Sposób przygotowania:

Babeczki cytrynowo - kokosowe
Cytrynę dokładnie wyszorować, sparzyć wrzątkiem, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. W jednej misce wymieszać łyżką suche składniki, w drugiej mokre. Połączyć zawartość obu misek, nakładać gotową masę do papilotek. Piec w 180°C przez ok 20 min.

Ja swoje babeczki przed pieczeniem posypałam chipsami kokosowymi, a po upieczeniu zmielonym na puder ksylitolem.
Babeczki cytrynowo - kokosowe
Przed pieczeniem można posypać wiórkami lub chipsami kokosowymi